kitespower

sxetika1Είναι διαδεδομένη παρερμηνεία ότι το kitesurf είναι δικαίωμα. Είναι κάτι παραπάνω από δικαίωμα. Είναι προνόμιο, και για να μπορεί να απολαμβάνει κάποιος τέτοια προνόμια εμείς από το 2002 φροντίζουμε επιμελώς να εφαρμόζουμε πιστά τους ισχύοντες κανονισμούς και να παρεμβαίνουμε άμεσα όταν χρειάζεται.

Τα τελευταία χρόνια οι χρήστες kitesurf έχουν πολλαπλασιαστεί ραγδαία παγκοσμίως και ήταν αναμενόμενο το kitesurf από το 2008 να πιστοποιηθεί ως ιστιοπλοϊκό άθλημα.

Με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που φέρουμε στο πλαίσιο της εκμίσθωσης να βοηθούμε έμπρακτα ανήλικους και ενήλικους kitesurfers να διεξάγουν το άθλημα με μοναδική προτεραιότητα τη δική τους ασφάλεια και των υπολοίπων γύρω τους, ως ευσυνείδητοι επαγγελματίες συμβάλλουμε ενεργά και επιδιώκουμε το μέγιστο αριθμό χρηστών θαλάσσιων μέσων αναψυχής, την εύρυθμη κυκλοφορία τους, την αποφυγή ατυχημάτων, την ασφάλεια ΟΛΩΝ των παραθεριστών και την πραγματική τους αναψυχή.

sxetika2Από το 2011, όταν το kitesurf εγκρίθηκε από το Λ.Σ. και για εκμίσθωση, μεριμνούμε αδιάκοπα για το σταθερά αυξανόμενο αίσθημα ασφαλούς και ποιοτικής διεξαγωγής kitesurf, ώστε αυτό να καθιερωθεί ως ολυμπιακό ιστιοπλοϊκό άθλημα.

Σχετικά με το kitesurf

sxetika31. Το άτομο που στα πρώτα στάδια χειρίζεται το kite (αετός) πρέπει να έχει απόλυτη αυτοσυγκέντρωση και να μην ενοχλείται από εξωγενείς παράγοντες που θα του δημιουργήσουν άγχος ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που θα το οδηγήσει σε βεβιασμένο χειρισμό. Όταν το kite βρίσκεται ανυψωμένο στον αέρα στην παραλία ή στη θάλασσα με τα τέσσερα ή πέντε 20-25 μέτρων σχοινιά τεντωμένα, η πιθανή επαφή των σχοινιών με οποιοδήποτε ξένο σώμα που βρίσκεται στην ακτίνα δράσης των σχοινιών του kite εξαρτάται αποκλειστικά από το χειρισμό του χρήστη kitesurf, μέσω μίας μπάρας μήκους περίπου 50 εκ. η οποία οδηγεί τον αετό. Η ακτίνα δράσης ενός ανυψωμένου kite στην παραλία ή στη θάλασσα όταν ο χρήστης χερίζεται τον αετό με απλά μαθηματικά είναι το λιγότερο 650 τ.μ. Όταν το kite εκτιναχθεί έπειτα από λάθος χειρισμό, η ακτίνα δράσης είναι μεγαλύτερη.
Αυτό δεν συμβαίνει στο χώρο του εκμισθωτή.

sxetika42. Όταν μπερδευτούν τα σχοινιά δύο kite στον αέρα, δημιουργείται ένα καινούργιο kite (αετός) με τα διπλάσια τετραγωνικά μέτρα και είναι ελάχιστα τα δευτερόλεπτα που θα πρέπει και οι δύο να απασφαλίσουν, αλλιώς οι αναβάτες θα «πετάξουν» απρόβλεπτα ενώ τα kite σε κάθε περίπτωση θα προσγειωθούν ανώμαλα. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν κάποιος ή περισσότεροι αρχάριοι βρίσκονται ανάμεσα σε ικανούς χρήστες kitesurf ή σε περιοχή αρχαρίων όταν είναι μόνοι τους χωρίς επίβλεψη ή όταν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός από πολλά kite στο ίδιο σημείο.
Αυτό δεν συμβαίνει στο χώρο του εκμισθωτή.

3. Όταν χαθεί ο έλεγχος και το kite πετάξει στην παραλία με ή χωρίς τον αναβάτη, θα σταματήσει όπου βρει εμπόδιο.
Αυτό δεν συμβαίνει στο χώρο του εκμισθωτή
.

4. Όταν κάποιος χρήστης kitesurf δεν έχει αρκετή δύναμη για να πλεύσει «όρτσα» και δικαιολογημένα δεν μπορεί να οδηγήσει το kite εκεί που θέλει, υπάρχει περίπτωση να διαπληκτιστεί με τους υπόλοιπους δικαιούχους στο θαλάσσιο χώρο ή στο τμήμα της παραλίας όπου αναγκαστικά θα βγει. Ειδικά αν είναι αρχάριος, χρειάζεται ψυχραιμία αφού αν δημιουργηθεί ένταση πιθανόν να γίνει λάθος χειρισμός σε πολυσύχναστη περιοχή με επώδυνες επιπτώσεις.
Αυτό δεν συμβαίνει στο χώρο του εκμισθωτή.

5. Στο kitesurf πραγματοποιούνται σχετικά εύκολα άλματα διάρκειας 3 με 6 δευτερολέπτων στον αέρα. Οι αυτοδίδακτοι ανερχόμενοι kiters ως έχοντες το «σύνδρομο πρωταθλητισμού» κλείνουν τα μάτια και πηδούν στον αέρα χωρίς να υπολογίζουν την ακτίνα δράσης του εξοπλισμού τους. Αυτό έχει αποτέλεσμα πολλές φορές ο αετός και η σανίδα τους να πέφτουν πολύ επικίνδυνα με ανεξέλεγκτη δύναμη, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων.
Αυτό δεν συμβαίνει στο χώρο του εκμισθωτή.

6. Όταν εξαιτίας έλλειψης ανέμου (ή άλλης αιτίας) ο αετός βρίσκεται πεσμένος αρκετή ώρα σε θαλάσσιο χώρο, τότε κάποιος που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις, εύκολα μπορεί να μπλεχτεί στα σχοινιά. Όταν θα βρεθούν μαζί 4-5 πεσμένα kite στο νερό είναι χειρότερα από δίχτυα, αφού θα έχουν αποκλείσει μεγάλο θαλάσσιο χώρο.
Ο εκμισθωτής παρεμβαίνει άμεσα σε τέτοιες περιπτώσεις.

7. Το φούσκωμα του αετού είναι κουραστικό και επίπονο για τη μέση.
Ο εκμισθωτής διαθέτει κομπρεσέρ αέρα.

blank page | έντυπη και ηλεκτρονική επικοινωνία